17.2.2011

Uusvanha maalipintaidea Keisarilliseen X-Wingiin

Pilotti on mitä mainioin, sitä ei tarvitse tähän hätään ruveta sotkemaan tuon enempää. No ehkä vähän litkuttelin mustalla, kun tuosta chestboxin täplistä tuli kuittailua. "Tintti ja salaperäinen tähti -albumin avaruussienikö sillä kasvaa mahassa?". Eipähän näytä enää ihan samanlaiselta. Parempi näin.

Maalailin sitten tuota runkoa harmaalla, ajatuksenani tehdä parikerroksinen vaaleneva harmaa kohti tähtituhoojien ulkonäköä. Vaan ensimmäisen tumman kerroksen kuivuttua huomasin, että kaikki paneeliurat olivat huomattavan vaaleita ja näyttivät aivan karmeilta. Tai ainakin joltain, mitä minä tein (ja hyväksyin) vielä ensimmäistä 1:72 -tankkiani (joku Revellin StuG Early w/ Schürtzen tjsp), mutta ei tuollainen peli enää vetele. Tyhmähän minä olin kun en taas ajatellut.

Siispä puolikuivahtanut Citadelin black ink esiin, laimennukseen ja pintaan. Noin, nyt olivat paneelirajat oikein. Samalla vaivalla koko tekele oli tietysti laikukkaan musta. Jäinpä sitten miettimään, että mitä tuolle tekisi. Eilisiltana tapasin sitten täysin eri aiheen tiimoilta yhden nettikaverin ja satuttiinpa sivuamaan tätäkin rakennelmaa siinä kaiken muun mutinan ohella. Kaksi päätä yhteenlyötynä päädyttiin miettimään toisen maailmansodan jenkkilennokkeja, sieltähän koko originaalileffan avaruustaistelukohtaukset on vohkittu (mm. aina yhtä kiehtovista tykkikamerakuvista), niin kuin kaikki muutenkin tietävät. Jos 2. maailmansota kelpasi Flanellipaidalle ideoiden lähteeksi, saa se luvan kelvata minullekin!

Muistelin ääneen, että olen joskus kyhännyt jonkun kirpputorimallin jostain jenkkipommarista (taisi olla B-24), alumiinipinta ja siipien johtoreunat mustana, tuulilasin(?) eteen häikäisysuoja vihreällä. Muisteltiin siinä, että olihan noita muitakin, kuten P-51D helpostilöytyvänä esimerkkinä. Ajatuksena vaikutti hyvältä ja mielikuvani tuon toimimisesta sovellettuna mallissani oli tarpeeksi hilpeä, tähän suuntaan jatkettakoon, päätin.

Tämän illan tärväsinkin pohjustustyöhön. Nyt kun pistin mallin ja maalausvälineet lepäilemään, voin taas todeta että pitäähän tuota vielä korjailla. Mutta kaikenkaikkiaan näyttää ihan ovelalta (kuva ei sitten vaihteeksi ole ihan pienin):

Kun olin kerran vilauttamassa isompaa kuvaa, päätin ihan gimpata tuohon pari kommentoitavaa kohtaa:
  • sinisillä nokilla on merkitty häikäisysuojan kohdat, sekä keulassa että takaikkunan takana pieni pätkä. Ehkäpä vedän tuon etuosan oliivinvihreän koko keulan mittaan, saattaisi näyttää paremmalta. Myöhemmin se on litkutettava uusiksi, että ne turkasen paneelirajat saadaan taas näkyviin.
  • Vihreällä on merkattuna tuo nokan möykky. Mustanharmaa, ei-metallinen, koska sinne on jemmattu kaikenmaailman sensoriryppäät, tutkat sun muut, jotka näkevät paremmin ei-metallisien materiaalien läpi.
  • Siipihäkkyrän punaiset nokat merkkaavat rungon sisään jääviä kohtia, niissä näkyvät valupurskeet sun muut eivät tule näkymään missään. Jos joku vaikka erehtyisi valittamaan minulle joskus jostain, niin tuosta ei ainakaan tarvitse tulla huutamaan ;)

Alunperin ideanani oli tehdä vähän epätäydellisempi - työn alla oleva - maalipinta tuohon laitokseen, siksi valtaosa on alumiiniväristä ja osa gunmetalia, mutta ero on ainakin raakana vähän turhan suuri, vedän kaiken ennemmin alumiiniksi ja tummentelen jotain yksittäisiä paneeleita sitten sen päälle. Nuo siivissä olevat moottorihäkkyräkuilut ovat tosin jäämässä synkemmiksi kuin kaikki muut osat. Mietinpä hulluna, pitäisikö jotain johtomaisuuksiakin koettaa vetää johonkin, mutten tiedä, tohdinko.

Niin ja vain tämä päällimmäinen puoli siivistä on maalattu, loput myöhemmin. Jos tarkkaan katsoo, niin ylemmän siipiosan johtoreuna (vasemmalla yläpuolella) ja alemman siipipalan johtoreuna (vasemmalla alapuolella) on myös musta. Tässä ollaan jäljittelevinään tuota aiemminlinkatun B-24 -pommarin siipien vastaavaa efektiä. Eipä se tästä kuvakulmasta näy järkevästi, kunhan kehuskelen aikani kuluksi.

Kaipa tämä taas johonkin suuntaan heilahtaa. Mutta kyllä tähänkin tuota aikaa saa uppoamaan. Taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti